Orzechy w miodzie
Składniki
300 g łuskanych orzechów włoskich
200 ml płynnego miodu
1 laska wanilii
Opis

Wanilię rozetnij wzdłuż na pół. Czubkiem noża wygarnij ziarenka wanilii i dodaj je do miodu. Orzechy ułóż w wyparzonych słoiczkach i zalej miodem z wanilią. Zakręć szczelnie słoiki.

Mały garnek wyłóż ściereczką i ustaw na niej słoiki z orzechami. Wlej wody do ¾ wysokości słoików. Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 20 minut. Wyciągnij orzechy z wody i wystudź. Przechowuj w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Zupy