Przepisy Orzechy w miodzie

Składniki

300 g orzechów włoskich (łuskanych)
200 ml miodu (płynnego)
1 laska wanilii

Opis

Wanilię rozetnij wzdłuż na pół. Czubkiem noża wygarnij ziarenka wanilii i dodaj je do miodu. Orzechy ułóż w wyparzonych słoiczkach i zalej miodem z wanilią. Zakręć szczelnie słoiki.

Mały garnek wyłóż ściereczką i ustaw na niej słoiki z orzechami. Wlej wody do ¾ wysokości słoików. Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 20 minut. Wyciągnij orzechy z wody i wystudź. Przechowuj w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8