Przepisy Orientalne Shish Kebaby z szynki wieprzowej
Składniki
600 g szynki wieprzowej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki  zielonej
1/2 papryki żółtej
6–8 pomidorków koktajlowych
6–8 pieczarek
1 małą cukinia
2 cebule
1 łyżka oleju
przyprawy: sól, pieprz, mielona kolendra, mielony kmin rzymski, papryka ostra, czosnek suszony
Sposób przygotowania
1
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę z oleju i wszystkich przypraw. Dokładnie posmaruj mięso przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny. 
2
W międzyczasie pokrój warzywa: paprykę w dużą kostkę, cukinię w plastry, a cebulę przekrój na ćwiartki. Zamarynowane mięso nabij na patyczki szaszłykowe. Warzywa nabij osobno. Na grillu ułóż szaszłyki mięsne i smaż je przez ok. 15 minut, obracając je co jakiś czas. 
3
Po tym czasie na grillu połóż również szaszłyki warzywne. Grilluj całość jeszcze ok.15 minut. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 tygodnie temu
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne