Oponki bez sera
Składniki
400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
2 łyżki serka homogenizowanego
8 łyżek oleju
8 łyżek mleka
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia
Opis

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, następnie cukier, mleko, olej i serek homogenizowany. Ze składników wyrób ciasto. Gdy będzie już gotowe, podsyp je mąką i rozwałkuj na grubość ok. 1,5 cm.
Szklanką powykrawaj duże krążki, a kieliszkiem w środku mały krążek.

W garnku rozgrzej olej i smaż w nim oponki z każdej strony na rumiano. Usmażone osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Oponki polej lukrem i udekoruj cukrową posypką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
160 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne