Przepisy Opiekane pierogi z dipem szczypiorkowo-paprykowym

Składniki

400 g Pierogów Zbójnickich Tesco

200 ml kwaśnej śmietany

150 g jogurtu greckiego

1/2 papryki czerwonej

1 szczypiorek

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól morska, pieprz czarny

Opis

Pierogi Zbójnickie Tesco wyjmij z opakowania na półmisek. Ponieważ są już przyprawione, wystarczy tylko polać je lekko oliwą, by się lepiej grillowały. Poukładaj pierogi na ruszcie lub grillowej tacce i wstaw do opiekania na średnim poziomie grilla. Dopilnuj, aby przypiekały się powoli. Jak tylko będą zrumienione, odwróć każdy pieróg na drugą stronę. 

W tym czasie przygotuj dip szczypiorkowo-paprykowy. Posiekaj drobno 1/2 pęczka szczypiorku. Paprykę pokrój na ćwiartki i wytnij nasiona. Następnie każdy kawałek pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj w misce. W następnej kolejności dodaj jogurt i kwaśną śmietanę, a na koniec przypraw solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Dip dobrze wymieszaj. 

Pierogi ułóż na półmisku, a w środek wstaw dip szczypiorkowo-paprykowy. Całe danie posyp pozostałym szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4