Przepisy Opiekane pierogi z dipem szczypiorkowo-paprykowym

Składniki

400 g Pierogów Zbójnickich Tesco
200 ml śmietany kwaśnej
150 g jogurtu greckiego
½ papryki czerwonej
1 szczypiorek
1 ząbek czosnku
sól morska
pieprz czarny mielony

Opis

Pierogi Zbójnickie Tesco wyjmij z opakowania na półmisek. Ponieważ są już przyprawione, wystarczy tylko polać je lekko oliwą, by się lepiej grillowały. Poukładaj pierogi na ruszcie lub grillowej tacce i wstaw do opiekania na średnim poziomie grilla. Dopilnuj, aby przypiekały się powoli. Jak tylko będą zrumienione, odwróć każdy pieróg na drugą stronę. 

W tym czasie przygotuj dip szczypiorkowo-paprykowy. Posiekaj drobno 1/2 pęczka szczypiorku. Paprykę pokrój na ćwiartki i wytnij nasiona. Następnie każdy kawałek pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj w misce. W następnej kolejności dodaj jogurt i kwaśną śmietanę, a na koniec przypraw solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Dip dobrze wymieszaj. 

Pierogi ułóż na półmisku, a w środek wstaw dip szczypiorkowo-paprykowy. Całe danie posyp pozostałym szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8