Przepisy Omlet

Składniki

​4 jajka

2 łyżki śmietany

1 łyżka wody mineralnej gazowanej

pęczek szczypioru

2–3 łyżki oleju lub masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Jajka wbij do dość wysokiej miski, dodaj śmietanę i wodę gazowaną. Ubijaj wszystko trzepaczką kuchenną na jednolita masę, ale nie za długo – masa powinna być kleista. Następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Pęczek szczypiorku umyj i osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj i dodaj do jajek. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wlej roztrzepane jajka, ale ich nie mieszaj. Smaż omlet na wolnym ogniu ok. 5 minut. Gdy brzegi zaczną się ścinać, podważ je łopatką. Gdy cały omlet zacznie się ścinać, potrząsaj patelnią, aby omlet w całości odkleił się od dna patelni. Przełóż omlet na talerz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4