Przepisy Omlet z serem pleśniowym i szpinakiem

Składniki

3 jajka

50 g serka pleśniowego z orzechami włoskimi

garść szpinaku baby

2 łyżki oliwy lub masła klarowanego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Szpinak umyj i osusz. Ser pokrój w plasterki. Jajka wbij do miski, ubij trzepaczką kuchenną na jednolitą masę, dodaj sól oraz pieprz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wlej roztrzepane jajka, ale ich nie mieszaj. Smaż omlet na wolnym ogniu ok. 5 minut. Gdy brzegi zaczną się ścinać, podważ je łopatką. Gdy cały omlet zacznie się ścinać, potrząśnij patelnią, aby w całości odkleił się od dna patelni. Przełóż na talerz, ułóż na nim plastry sera i posyp młodymi listkami szpinaku. Omlet złóż na pół i przełóż z powrotem na patelnię, przykryj pokrywką i dosmaż jeszcze kilka minut na wolnym ogniu, aż ser zacznie się topić. Możesz go też dopiec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200°. Omlet podawaj od razu.

Jeśli używasz starszego szpinaku, umyj go, jeszcze mokry wrzuć na patelnię i smaż na wolnym ogniu, aż woda z niego wyparuje. Ząbek czosnku wyciśnij, posól i popieprz. Przesmaż jeszcze chwilkę z czosnkiem, po czym ułóż na omlecie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4