Omlet z puszystym serkiem i świeżymi owocami
Składniki
2 jajka 
50 ml mleka 
1 czubata łyżka mąki 
3/4 łyżki cukru pudru 
szczypta soli 
1 łyżeczka masła do smażenia 
Nadzienie:
200 g twarożku 
ziarenka z 1/2 laski wanilii 
1/2 łyżki cukru 
350 g owoców jagodowych
Sposób przygotowania
1
Serek utrzyj z cukrem i ziarenkami wanilii. Owoce umyj i osusz.
2
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj mleko i sól. Wymieszaj.
3
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta. Ciasto wylewaj partiami na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Smaż na malutkim ogniu do całkowitego ścięcia omleta.
4
Ścięty omlet ściągnij na talerz. 
5
Nałóż porcje serka i owoców po czym złóż omlet na pół. Na wierzch połóż jeszcze trochę serka całość przysyp owocami i oprósz cukrem pudrem. Podaj zaraz po przyrządzeniu.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy