Omlet pomidorowo-chlebowy
Składniki
100 g kromek pszennych 
50 g pomidorów koktajlowych 
2 cebule wiosenne 
4 jajka 
100 g sera typu feta 
20 g masła
przyprawy: sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania
1
Kromki chleba pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. 
2
Rozgrzej na patelni masło i podsmaż skórki chleba na złoto. Dodaj pomidorki i wiosenną cebulkę – zielone części. Wszystko razem podsmaż i przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. 
3
W misce rozbij jajka i dobrze ubij na puszystą pianę. Wlej na smażony chleb i pomidory. Zbieraj z zewnętrznych krawędzi masę jajeczną do środka, aby omlet był wyższy. 
4
Na omlecie rozkrusz ser feta i jak tylko spód dobrze się zetnie, to przewróć omlet na drugą stronę, aby również się zrumienił. Złóż omlet na pół i przełóż na półmisek. Przed podaniem posyp zielonym szczypiorekiem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
255 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Zupy