Przepisy Omlet pomidorowo-chlebowy

Składniki

100 g kromek pszennych 

50 g pomidorów koktajlowych 

2 cebule wiosenne 

4 jajka 

100 g sera typu feta 

20 g masła

przyprawy: sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kromki chleba pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. 

 alt=
2

Rozgrzej na patelni masło i podsmaż skórki chleba na złoto. Dodaj pomidorki i wiosenną cebulkę – zielone części. Wszystko razem podsmaż i przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. 

 alt=
3

W misce rozbij jajka i dobrze ubij na puszystą pianę. Wlej na smażony chleb i pomidory. Zbieraj z zewnętrznych krawędzi masę jajeczną do środka, aby omlet był wyższy. 

 alt=
4

Na omlecie rozkrusz ser feta i jak tylko spód dobrze się zetnie, to przewróć omlet na drugą stronę, aby również się zrumienił. Złóż omlet na pół i przełóż na półmisek. Przed podaniem posyp zielonym szczypiorekiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4