Omlet owsiany z twarożkiem
Składniki
2 jajka 
3 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
100 g chudego sera białego
150 g jogurtu naturalnego
1 duży pomidor
szczypiorek
Opis

Oddziel białko od żółtka. Ubij białka na sztywno mikserem. Dodaj żółtko i otręby pszenne i owsiane, następnie delikatnie wymieszaj. Smaż omlet z obu stron na patelni teflonowej bez tłuszczu.

Pomidora drobno pokrój w kostkę i połącz z białym serkiem w osobnym naczyniu. Dodaj posiekany szczypiorek i wszystko zalej jogurtem naturalnym. Całość wymieszaj. Podawaj z usmażonym ciepłym omletem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Desery