Przepisy Omlet cesarski

Składniki

250 ml mleka

160 g mąki

5 jajek

3 łyżki cukru

2 łyżki masła

2 łyżki wody gazowanej

3 łyżki rodzynek

sok z połowy cytryny

cukier puder (do dekoracji)

Kompot mandarynkowy

500 g mandarynek

sok z połowy cytryny

3 łyżki cukru

Sposób przygotowania

1

Zanurz na 10 minut rodzynki w gorącej wodzie z sokiem z cytryny.

2

W misce wymieszaj mleko, jajko, wodę mineralną, cukier, cukier wanilinowy oraz rodzynki. Stopniowo dodawaj mąkę, do momentu otrzymania gładkiego ciasta.

3

Na głębokiej patelni rozpuść masło, wylej na nią ciasto i smaż przez 5-6 minut. Następnie obróć placek i usmaż drugą stronę. Poszarp ciasto na kawałki i smaż je jeszcze przez krótką chwilę.

4

Podawaj z duszonymi owocami posypanymi cukrem pudrem.

5

Kompot mandarynkowy: Obrane mandarynki rozdziel na kawałki i podgrzewaj, mieszając regularnie, na małym ogniu z sokiem z cytryny i cukrem, przez 15-20 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4