Oliwki w cieście francuskim
Składniki
340 g zielonych faszerowanych oliwek
1 op. ciasta francuskiego
1 jajko
Sposób przygotowania
1
Oliwki odcedź z zalewy.
2
Ciasto rozprostuj na stolnicy i pokrój w paski o szerokości oliwek.
3
Na środku paska ułóż oliwkę. Ciasto owiń wokół oliwki, po czym połóż następną oliwkę. Powtarzaj czynność, aż oliwki przestaną się mieścić. Przytrzymując palcami oliwki, nadziej całość na patyczek do szaszłyków i posmaruj rozbełtanym jajkiem.
4
Gotowe szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10-15 min.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Zupy