Przepisy Oliwki w cieście francuskim

Składniki

340 g oliwek z pastą paprykową
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko

Sposób przygotowania

1

Oliwki odcedź z zalewy.

2

Ciasto rozprostuj na stolnicy i pokrój w paski o szerokości oliwek.

3

Na środku paska ułóż oliwkę. Ciasto owiń wokół oliwki, po czym połóż następną oliwkę. Powtarzaj czynność, aż oliwki przestaną się mieścić. Przytrzymując palcami oliwki, nadziej całość na patyczek do szaszłyków i posmaruj rozbełtanym jajkiem.

4

Gotowe szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10-15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 29.10-4.11.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8