Przepisy Okoń po prowansalsku

Składniki

800 g filetów z okonia

2 pomidory

1 limonka

2 cytryny

sałata (do dekoracji)

pęczek koperku

kilka gałązek rozmarynu

2 łyżki oleju

kolorowe ziarna pieprzu

przyprawy: sól i pieprz

Opis

Filety obmyj, natrzyj solą i pieprzem, a następnie włóż do miski i skrop sokiem z 1 cytryny. Pomidory umyj i pokrój w grube plastry. Cytrynę i limonki także pokrój w plastry.

Nagrzej piekarnik do 200°. Na kawałkach folii układaj filety ryby, a na nich plastry pomidorów i cytryn oraz gałązki kopru i rozmarynu. Posyp wszystko kolorowym pieprzem i skrop obficie olejem. Tak przygotowane ryby zapakuj szczelnie w folię i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 min, a pod koniec odchyl z wierzchu folię. Gotową rybę polecamy podawać z bagietką i białym winem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4