Ogórki w chilli
Składniki
2 kg ogórków gruntowych
2 główki czosnku
1/2 oleju słonecznikowego
1 szkl. octu spirytusowego
1 i 1/2 szkl. cukru
2 łyżki chilli w proszku
2 łyżki soli
Opis

Ogórki dokładnie umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie wrzuć do miski i zasyp je solą na 24 godziny. Gdy ogórki puszczą sok, odlej go nieznacznie. Następnie dodaj do nich obrane główki czosnku, cukier i chilli – całość wymieszaj. Następnie zalej ogórki octem, ponownie wymieszaj, przykryj i odstaw na 2 dni. Ogórki możesz przełożyć do słoika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne