Przepisy Ogórki w chilli

Składniki

2 kg ogórków gruntowych

2 główki czosnku

1/2 oleju słonecznikowego

1 szkl. octu spirytusowego

1 i 1/2 szkl. cukru

2 łyżki chilli w proszku

2 łyżki soli

Opis

Ogórki dokładnie umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie wrzuć do miski i zasyp je solą na 24 godziny. Gdy ogórki puszczą sok, odlej go nieznacznie. Następnie dodaj do nich obrane główki czosnku, cukier i chilli – całość wymieszaj. Następnie zalej ogórki octem, ponownie wymieszaj, przykryj i odstaw na 2 dni. Ogórki możesz przełożyć do słoika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4