Ogórki nadziewane warzywnym twarożkiem
Składniki
​2 ogórki
1/2 papryki czerwonej
1/2 pęczka szczypiorku
1 ząbek czosnku
3 łyżki śmietany
100 g twarogu tłustego
5 listków świeżego rozmarynu
przyprawy: sól morska, pieprz
Opis

Twaróg rozgnieć ze śmietaną. Paprykę umyj i pokrój w drobną kosteczkę, szczypiorek umyj i posiekaj, listki rozmarynu umyj i posiekaj drobniutko. Warzywa wymieszaj ze śmietaną i ugniecionym twarożkiem, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, sporą ilość soli i pieprzu, wymieszaj.

Ogórki umyj i pokrój na mniejsze kawałki – z jednego boku tnij pod kątem, a z drugiego na prosto. Następnie wydrąż miąższ (łyżką do wydrążania melonów lub delikatnie zwykłą małą łyżeczką) i nadziej twarożkiem. Ogórki podawaj od razy z dekoracją ze świeżego rozmarynu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
210 min.
Desery