Przepisy Ogórki małosolne

Składniki

1 kg ogórków gruntowych

1- 2 łyżki soli kamiennej (1 łyżka na 1 l wody)

koper - koszyczki, łodygi

6 ząbków czosnku

Opis

Sól kamienną rozpuść w gorącej wodzie. Ogórki dokładnie umyj. Na dno glinianego naczynia włóż ok. 3 gałązki kopru. Następnie włóż do środka ogórki, układając je ciasno jeden przy drugim. Dodaj 3 ząbki czosnku przekrojonego na pół i przykryj koprem. Na ułożonej warstwie połóż kolejne ogórki i ząbki czosnku. Całość zalej wodą tak, aby wszystkie ogórki były zanurzone. Przykryj naczynie i pozostaw w ciepłym, zacienionym miejscu na 24 godz. (w chłodne dni ten proces trwa dłużej). Z każdym następnym dniem smak Twoich ogórków będzie bardziej intensywny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4