Przepisy Ogniste żeberka w miodzie

Składniki

1 i 1/2 kg żeberek wieprzowych

100 g musztardy ostrej dijon

1/2 szkl. oliwy

1/2 szkl. miodu

1/3 szkl. soku z cytryny

4 ząbki czosnku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Żeberka pokrój w cienkie ok. 1 cm paski, które zawierać będą 3 widoczne kości z żeber. Oliwę, miód, musztardę i cytrynę wymieszaj. Czosnek drobno posiekaj i dodaj do marynaty. Następnie przelej ją do worka z zamknięciem strunowym i włóż do niego żeberka. Pozostaw na całą noc.

Grill rozgrzej do średniej temperatury. Wyjmij żeberka z worka i pozostaw marynatę w worku – nie wylewaj jej. Naoliw dobrze ruszt i grilluj mięso ok. 6–10 min z każdej strony, smarując je pozostałą marynatą. Gotowe żeberka powinny być brązowe i mieć różowy środek. Podawaj z nadziewaną cukinia, sałatami, ziemniakami z grilla lub grillowanymi warzywami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4