Przepisy Naleśniki ze szpinakiem
Składniki
Ciasto:
1 i 1/2 szkl. mleka
1 szkl. mąki
1 jajko
kilka łyżek parmezanu do posypania
oliwa z oliwek do polania naleśników
przyprawy: sól, pieprz
Farsz:
250 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
50 g jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Opis

Przygotuj ciasto: mleko wlej do miski, wbij jajko i dobrze wymieszaj składniki. Stopniowo dodawaj mąkę, nie przerywając mieszania, przypraw do smaku. Odstaw ciasto na ok. 15 min, aby odpoczęło. Po tym czasie wymieszaj ponownie i smaż naleśniki na kilku kroplach oliwy.

Przygotuj farsz: szpinak dobrze oczyść w zimnej wodzie, podcinaj twarde łodyżki i mokry wrzuć na oliwę. Kiedy puści sok, poczekaj aż wyparuje i zacznie zmniejszać swą objętość. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek i jogurt, dopraw solą i pieprzem – chwilkę podsmaż.

Usmażone naleśniki nadziewaj farszem i zwijaj w rulon. Wierch posyp parmezanem i polej oliwą. Naleśniki możesz lekko podsmażyć przed podaniem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4