Przepisy Naleśniki ze szpinakiem

Składniki

Ciasto:
szklanki mleka
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki parmezanu (do posypania)
oliwa z oliwek (do polania naleśników)
pieprz czarny mielony
sól
Farsz:
250 g szpinaku świeżego
2 ząbki czosnku
50 g jogurtu naturalnego
sól
pieprz czarny mielony
gałka muszkatołowa

Opis

Przygotuj ciasto: mleko wlej do miski, wbij jajko i dobrze wymieszaj składniki. Stopniowo dodawaj mąkę, nie przerywając mieszania, przypraw do smaku. Odstaw ciasto na ok. 15 min, aby odpoczęło. Po tym czasie wymieszaj ponownie i smaż naleśniki na kilku kroplach oliwy.

Przygotuj farsz: szpinak dobrze oczyść w zimnej wodzie, podcinaj twarde łodyżki i mokry wrzuć na oliwę. Kiedy puści sok, poczekaj aż wyparuje i zacznie zmniejszać swą objętość. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek i jogurt, dopraw solą i pieprzem – chwilkę podsmaż.

Usmażone naleśniki nadziewaj farszem i zwijaj w rulon. Wierch posyp parmezanem i polej oliwą. Naleśniki możesz lekko podsmażyć przed podaniem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8