Przepisy Naleśniki z tapioki z masłem orzechowym
Składniki
2 łyżki mąki z tapioki
2 łyżki mąki pszennej
1/2 szkl. mleka
1 jajko (rozmiar M)
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
szczypta soli
1/5 dojrzałego ananasa
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka syropu klonowego
Do dekoracji:
kilka truskawek
1 kumkwat
garść borówek
Opis

Jajko wbij do miski. Dodaj mleko, mąki i sól. Całość wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rozgrzej olej kokosowy na patelni i wylej ciasto. Smaż z obu stron na lekko rumiany kolor. Posmaruj naleśnik masłem orzechowym i dodaj pokrojonego ananasa. Ozdób owocami. Na koniec polej danie syropem klonowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
75 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
55 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Desery