Naleśniki z serem i warzywami
Składniki
750 g mrożonej zupy kalafiorowej
600 g papryki czerwonej
250 g serka śmietankowego
375 ml mleka 1,5%
20 g masła
2 jajka
185 g mąki pszennej
20 ml oleju
przyprawy: sól
Opis

Wymieszaj mikserem mąkę, mleko, jajka i szczyptę soli. Odstaw na 20 min. W tym czasie uduś na maśle warzywa z mrożonki i wymieszaj serek śmietankowy z posiekaną papryką. Po upływie 20 minut dodaj do ciasta naleśnikowego olej i ponownie wymieszaj.

Smaż naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną teflonową patelnię. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj twarożek z papryką. Złóż naleśniki na pół. Możesz dodatkowo zapiec je w piekarniku rozgrzanym do 190° przez 15 min. Wcześniej uduszone warzywa podgrzej i podaj z naleśnikami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne