Przepisy Naleśniki z mięsem

Składniki

Ciasto:

1 szkl. mleka

1 jajko

1 szkl. mąki

1/2 szkl. wody

przyprawy: sól

Nadzienie:

300 g ugotowanego mięsa (np. z rosołu)

1 czerstwa kajzerka

1/2 szkl. mleka

1 duża cebula

kilka łyżek oleju

przyprawy: sól, pieprz

Panierka:

2 jajka

1/2 szkl. bułki tartej

Opis

Przygotuj ciasto: mleko rozmieszaj z jajkami i wodą, dodaj mąkę, sól i zmiksuj. Ciasto odstaw na ok. 20 min, aby odpoczęło, a następnie jeszcze raz wymieszaj. Patelnię posmaruj olejem, najlepiej za pomocą nasączonego tłuszczem ręcznika papierowego. Na patelnię wlewaj ciasto łyżką do zupy, rozprowadź na całej powierzchni patelni i smaż z obu stron aż naleśnik się zarumieni. Usmażone odkładaj na talerz.

Przygotuj nadzienie: kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso zmiel wraz z kajzerką. Cebulę podsmaż na 1 łyżce oleju, posól, dodaj pieprz i przełóż do mięsa, następnie wymieszaj.

Nadzienie nakładaj na naleśniki i zwijaj je w rulon. Jajka rozmąć, bułkę wysyp na duży talerz. Panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE naleśniki w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż naleśniki na rumiano. Podawaj je z sosem grzybowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4