Przepisy Naleśniki a la gundel z orzechówką

Składniki

Ciasto:

200 g mąki pszennej

2 jajka

1 żółtko

250 ml mleka

250 ml wody gazowanej

10 g cukru pudru

szczypta soli

Nadzienie:

200 g zmielonych orzechów włoskich

180 g cukru pudru

80 g masła

50 ml nalewki orzechowej

25 g rodzynek (uprzednio namoczonych)

1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej

2 łyżki mleka

szczypta cynamonu

Opis

Jajka z żółtkiem roztrzep, dodając stopniowo mąkę. Mleko zmieszaj z gazowaną wodą oraz cukrem i solą, aż powstanie płynne ciasto. Na teflonową patelnię wylej porcje ciasta i smaż tylko z jednej strony cienkie naleśniki.

Składniki farszu wymieszaj. Smaruj nadzieniem usmażoną stronę naleśników, składaj je w kopertę. Rozpuść czekoladę, dodaj kakao, cukier i mleko, gotuj na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj, zdejmij z ognia, zapraw żółtkami wymieszanymi z rumem. Naleśniki zrumień na maśle.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4