Jajka z żółtkiem roztrzep, dodając stopniowo mąkę. Mleko zmieszaj z gazowaną wodą oraz cukrem...
200 g mąki pszennej
2 jajka
1 żółtko
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
10 g cukru pudru
szczypta soli
200 g zmielonych orzechów włoskich
180 g cukru pudru
80 g masła
50 ml nalewki orzechowej
25 g rodzynek (uprzednio namoczonych)
1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 łyżki mleka
szczypta cynamonu
Jajka z żółtkiem roztrzep, dodając stopniowo mąkę. Mleko zmieszaj z gazowaną wodą oraz cukrem i solą, aż powstanie płynne ciasto. Na teflonową patelnię wylej porcje ciasta i smaż tylko z jednej strony cienkie naleśniki.
Składniki farszu wymieszaj. Smaruj nadzieniem usmażoną stronę naleśników, składaj je w kopertę. Rozpuść czekoladę, dodaj kakao, cukier i mleko, gotuj na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj, zdejmij z ognia, zapraw żółtkami wymieszanymi z rumem. Naleśniki zrumień na maśle.
Więcej informacji
© 2019 Tesco Polska Sp. z o.o.