Przepisy Nadziewany stek z łaty wołowej
Składniki
1 kg łaty wołowej
150 g serka topionego
50 g suszonych pomidorów
3 szklanki liści szpinaku
sól
pieprz
olej balsamiczny
folia kuchenna
szpikulce
Sposób przygotowania
1
Umieść mięso na blasze do pieczenia, wykonaj kilka cięć wzdłuż kawałków wołowiny i lekko stłucz je przez folię.
2
Dodaj sól, pieprz i posmaruj serkiem topionym.
3
Pokrój pomidory i szpinak i ułóż na mięsie.
4
Używając folii, zwiń mocno mięso w ciasny rulon i umieść go na 15 do 30 minut w zamrażarce.
5
Usuń folię i przebij mięso drewnianymi szpikulcami w odstępach od 3 do 4 centymetrów.
6
Pokrój roladę między szpikulcami i grilluj z obu stron przez 4 do 5 minut. Na koniec posmaruj porcje olejem balsamicznym i zakończ grillowanie.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4