Przepisy Nadziewane pomidory

Składniki

3 pomidory malinowe
3 garście rukoli
6 kulek mini mozzarelli
2 łyżki parmezanu (startego)
1 łyżka świeżej bazylii (posiekanej)
1 łyżka świeżego oregano (posiekanego)
4 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Pomidory sparz wodą. Odkrój część pomidora tuż pod szypułką, tzw. „kapelusik” pomidora. Łyżką wydrąż zawartość warzywa i na 1 łyżeczce oliwy smaż miąższ przez ok. 5 min. Pod koniec smażenia dodaj świeże oregano i bazylię. Całość dopraw solą i pieprzem. Podsmażony farsz przełóż do miseczki, wymieszaj z liśćmi rukoli i skrop octem balsamicznym. Następnie do każdego pomidora nakładaj kuleczkę mozzarelli oraz liście rukoli z gotowym miąższem pomidorów. Całość posyp z wierzchu parmezanem i udekoruj z wierzchu kuleczką mozzarelli. Na koniec skrop jeszcze oliwą. Pomidory podawaj z podpieczoną bagietką i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia w oddzielnej miseczce do maczania bagietki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8