Przepisy Nadziewane morele orzechami włoskimi z imbirem

Składniki

250 g suszonych moreli

150 g orzechów włoskich

2 łyżki miodu

10 g masła

2 g imbiru

1/2 łyżeczki cynamonu

Opis

Owoce (morele powinny być jasne, miękkie i aromatyczne) zalej wrzątkiem i zostaw na ok. 10 min, aby zmiękły.

Przygotuj nadzienie orzechowe: zmiel lub drobno posiekaj orzechy włoskie. Odłóż na później 2-3 łyżki. Resztę wymieszaj z miodem i cynamonem, a następnie podgrzej w rondelku. Imbir zetrzyj na tarce i dodaj do orzechów. Nadzienie orzechowe wymieszaj z masłem, tak aby się swobodnie rozpuściło.

Odsącz morele z wody. Palcem wyczuj miejsce po pestce i delikatnie odkryj warstwę. W miejsce pestki za pomocą rękawa cukierniczego do szprycowania z wąską końcówką lub łyżeczką nałóż nadzienie. Morele obtocz w mielonych zmielonych, wcześniej odłożonych orzechach. Słodkie przekąski poukładaj na półmisku i dekoruj kilkoma kroplami miodu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4