Przepisy Nachos z sosem

Składniki

8 tortilli
200 g twarożku
150 ml jogurtu naturalnego
150 ml sosu pomidorowego
1 pęczek szczypiorku (posiekanego)
1 pęczek świeżej bazylii (posiekanej)
60 ml oliwy z oliwek
1 łyżka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Piekarnik rozgrzej do 190°. Oliwę wymieszaj z suchymi przyprawami i delikatnie dopraw solą i pieprzem (nie za dużo, ponieważ placki są już lekko słone). Gotową miksturą posmaruj placki tortilli z jednej strony. Każdy placek podziel na ćwiartki. Każdą ćwiartkę potnij na kilka trójkątów.

Ułóż trójkąty pojedynczą warstwą na blaszce wyłożonej papierem i wstaw do piekarnika, dosłownie na 3–5 minut. Uważaj, cienkie płaty ciasta pieką się bardzo szybko i łatwo mogą się przypalić. Upieczone nachos wystudź na metalowej kratce, w ten sposób zachowają swoją chrupkość.

Twarożek wymieszaj z jogurtem i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem. Do sosu pomidorowego dodaj ocet balsamiczny i bazylię. Dopraw solą i pieprzem.

Nachos podawaj z razem z dipami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4