Przepisy Muszle z ricottą na pomidorowej pierzynce

Składniki

30 muszli makaronowych (conchiglioni)

250 g ricotty

1 kulka mozzarelli

1 puszka pomidorów bez skórki

1 ząbek czosnku

doniczka świeżej bazylii

1/2 łyżeczki oregano

1 czerwona cebula

3-4 łyżki gęstej śmietany

2-3 łyżki natki pietruszki

5 dag sera Pecorino lub parmezanu

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj sos: pomidory, czosnek, 1/3 doniczki bazylii, oregano, oliwę, sól i pieprz zmiksuj blenderem. Sos wylej do naczynia żaroodpornego.

Ricottę, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, śmietanę, pietruszkę i posiekaną 1/2 doniczki bazylii wymieszaj.

Muszle ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE wg instrukcji na opakowaniu. Mozzarellę pokrój w ok. 1-centymetrową kostkę. Muszle nadziewaj 1 łyżeczką farszu i kostka mozzarelli, układaj delikatnie na sosie pomidorowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°. Gotowe muszle posyp tartym serem Pecorino.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4