Przepisy Mus z szampana

Składniki

4 żółtka

200 ml szampana

100 g cukru pudru

9 g żelatyny

250 ml kremówki

świeże maliny

złota posypka

Opis

Żelatynę zalewamy 50 ml szampana i odstawiamy.

W dużej misce ucieramy żółtka z cukrem około 5 minut, aż masa stanie się prawie biała i puszysta. Miskę ustawiamy w kąpieli wodnej, dolewamy pozostałego szampana i stale miksując, podgrzewamy, aż masa podwoi swoją objętość i zacznie gęstnieć.

Zestawiamy miskę znad garnka z wodą i odstawiamy na bok, miksując jeszcze przez chwilę.

Do gorącej wody wstawiamy miseczkę z namoczoną żelatyną i czekamy, aż się rozpuści. Do żelatyny dodajemy nieco jajecznej mikstury, mieszamy, a następnie całość łączymy z pozostałą częścią.

Kremówkę ubijamy na sztywno. Ostrożnie, przy pomocy łyżki dodajemy ją do reszty składników i delikatnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.

Gotową masą napełniamy kieliszki do szampana i wkładamy do lodówki do stężenia.

Desery dekorujemy np. świeżymi malinami i złotą posypką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4