Mus z łososia
Składniki
filet z łososia
mąka pszenna
oliwa z oliwek
4 łyżki majonezu
4 łyżki kwaśnej śmietany
żelatyna na 1/2 l płynu
6 płatów wędzonego łososia
1 opakowanie pomidorków cherry
1 awokado
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Łososia przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i obsmaż na oliwie 4 minuty z każdej strony. Ostudź. Zmiksuj majonez, śmietanę i łososia. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudź i dodaj do zmiksowanej masy. Dopraw pieprzem, ewentualnie posól. Dno 6 pojemników wyłóż plasterkami wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia, wlej przygotowaną masę i odstaw do zastygnięcia.

Pomidorki obierz ze skórki, wybierz pestki i pokrój w kostkę. Awokado przekrój, wybierz miąższ i rozdrobnij widelcem. Pomidorki wymieszaj z awokado i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na talerzu ułóż mus łososiowy, a obok salsę z pomidorków i awokado.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy