Przepisy Mus z łososia

Składniki

filet z łososia

mąka pszenna

oliwa z oliwek

4 łyżki majonezu

4 łyżki kwaśnej śmietany

żelatyna na 1/2 l płynu

6 płatów wędzonego łososia

1 opakowanie pomidorków cherry

1 awokado

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Łososia przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i obsmaż na oliwie 4 minuty z każdej strony. Ostudź. Zmiksuj majonez, śmietanę i łososia. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudź i dodaj do zmiksowanej masy. Dopraw pieprzem, ewentualnie posól. Dno 6 pojemników wyłóż plasterkami wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia, wlej przygotowaną masę i odstaw do zastygnięcia.

Pomidorki obierz ze skórki, wybierz pestki i pokrój w kostkę. Awokado przekrój, wybierz miąższ i rozdrobnij widelcem. Pomidorki wymieszaj z awokado i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na talerzu ułóż mus łososiowy, a obok salsę z pomidorków i awokado.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4