Przepisy Mus z krewetek z serkiem mascarpone
Składniki
10 krewetek
4 kopiaste łyżki zielonego groszku z puszki (ok. ½ puszki)
2 duże łyżki serka mascarpone
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanej pietruszki
4 ząbki czosnku
1/3 ogórka zielonego
1 łyżeczka masła
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Krewetki umyj i obierz. Jeżeli są zamrożone, zanurz je na chwilkę we wrzątku i odsącz z wody. Krewetki ułóż na folii do pieczenia, posyp solą i piecz z łyżką masła przez ok. 5 min w temp. 200°.

W tym czasie obierz czosnek i wyciśnij go przez praskę do czosnku. Pokrój w plastry zielonego ogórka, posiekaj pietruszkę i szczypior.

Wyjmij krewetki z piekarnika, lekko ostudź i zmiksuj z zieleniną, ogórkiem, serkiem mascarpone i groszkiem. Na koniec dodaj wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Całość wyłóż do miseczki.

Mus najlepiej smakuje z pumperniklem. Możesz go też serwować z sucharkami lub krakersami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4