Przepisy Mus z jabłek i dyni

Składniki

2 kg jabłek
1 kg dyni
100 ml soku pomarańczowego
300 g cukru
1 łyżka imbiru (świeżo startego)
1 laska wanilii (ziarenka z 1 laski wanilii)

Opis

Dynię wypestkuj i wstaw na godzinę do nagrzanego do 190°C piekarnika. Po upieczeniu wyciągnij miąższ ze skórki, odrzucając przypieczone części. Zmiksuj dyniowy miąższ w blenderze.

Jabłka obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki, pozbywając się gniazd nasiennych. Wrzuć do garnka, dodaj cukier i sok pomarańczowy. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu, aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodaj zmiksowaną dynię i przyprawy. Gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Zmiksuj całość, jeszcze raz zagotuj i przełóż do wyparzonych słoiczków.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8