Przepisy Mus z białej czekolady z mandarynkami
Składniki
150 g białej czekolady
150 ml śmietanki kremówki
2 żółtka
sok z 2 mandarynek
1 mandarynka (do dekoracji)
cynamon (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
1
Podgrzej kremówkę.
2
Kiedy będzie gorąca, dodaj kostki czekolady i mieszaj, aż się rozpłyną i powstanie gładki krem.
3
Dodaj żółtka i wymieszaj.
4
Odstaw do wystygnięcia, po czym wymieszaj z sokiem z mandarynek.
5
Wlej mus do szklanek i umieść w lodówce na 2 godziny.
6
Udekoruj kawałkami mandarynki.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4