Przepisy Mus ogórkowy z zielonym groszkiem

Składniki

4 ogórki gruntowe

200 g groszku zielonego

70 ml śmietany kremówki

500 ml wody

przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Opis

Ogórki umyj (nie obieraj ze skórki). Zetrzyj je na tarce i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego przez ok. 8-10 min. Mrożony lub świeży groszek gotuj w osolonej wodzie przez ok. 15 - 20 min, aż będzie miękki (mrożony groszek będzie się gotował trochę dłużej). Odcedź.

Wywar z ogórków lekko ostudź, wyjmij ziele angielskie oraz liść laurowy, dodaj śmietanę i odcedzony groszek. Przypraw do smaku. Wszystko razem dokładnie zmiksuj.

Przed podaniem możesz udekorować zupę kuleczkami groszku i plasterkami ogórka. Do każdego talerza dodaj 1 łyżeczkę śmietany.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4