Przepisy Mus kokosowy ze szparagami

Składniki

100 g szparagów zielonych lub białych

200 ml mleczka kokosowego

1/2 szkl. wiórków kokosowych

600 ml wody

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

1 łyżka soku z cytryny

przyprawy: sól, pieprz, cukier, sos sojowy

Opis

Szparagi obierz, odcinając twarde końce, a następnie gotuj przez 5 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do mleczka kokosowego. Następnie dodaj 2 łyżki posiekanych listków kolendry i wszystko zmiksuj na gładką masę. Do garnuszka wlej 500 ml wody, zagotuj ją, dodaj zmiksowane składniki i 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Doprowadź do wrzenia, nie gotuj. Dopraw sosem sojowym, solą, cukrem, pieprzem i łyżką cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4