Przepisy Mus jabłkowo-winogronowy
Składniki
2 jabłka
1 średnia kiść winogron różowych
300 ml śmietanki 36%
1 łyżeczka cukru
5 listków mięty
2 kostki czekolady
sok z 1/2 cytryny
szczypta cukru waniliowego
Opis

Przed ubiciem dobrze schłódź śmietanę. Dodaj 1 łyżeczkę cukru, szczyptę cukru waniliowego i wszystko razem miksuj do uzyskania sztywnej piany. Schowaj bitą śmietanę do lodówki. Czekoladę zetrzyj na tarce.

Jabłka umyj i obierz, oczyść z gniazd nasiennych, skrop cytryną. Winogrona umyj, przekrój na połowy, wypestkuj i w miarę możliwości obierz ze skórki. Dodaj miętę. Zmiksuj owoce z miętą.

Mus natychmiast przelej do wysokich szklanek, udekoruj bitą śmietaną, posyp wiórkami czekoladowymi i dodaj świeże owoce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Desery