Przepisy Mus jabłkowo-winogronowy

Składniki

2 jabłka

1 średnia kiść winogron różowych

300 ml śmietanki 36%

1 łyżeczka cukru

5 listków mięty

2 kostki czekolady

sok z 1/2 cytryny

szczypta cukru waniliowego

Opis

Przed ubiciem dobrze schłódź śmietanę. Dodaj 1 łyżeczkę cukru, szczyptę cukru waniliowego i wszystko razem miksuj do uzyskania sztywnej piany. Schowaj bitą śmietanę do lodówki. Czekoladę zetrzyj na tarce.

Jabłka umyj i obierz, oczyść z gniazd nasiennych, skrop cytryną. Winogrona umyj, przekrój na połowy, wypestkuj i w miarę możliwości obierz ze skórki. Dodaj miętę. Zmiksuj owoce z miętą.

Mus natychmiast przelej do wysokich szklanek, udekoruj bitą śmietaną, posyp wiórkami czekoladowymi i dodaj świeże owoce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4