Przepisy Mus do grzanek z pieczonej papryki

Składniki

1 papryka czerwona
1 papryka żółta
½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
1 ząbek czosnku
200 g ricotty
100 g mascarpone
2 gałązki tymianku świeżego
2 gałązki natki pietruszki
30 ml oliwy z oliwek
bagietka (lub inne pszenne pieczywo, 12 kromek)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Rozgrzej piekarnik do temp 200°C. Umyj papryki i przełóż do formy nadającej się do pieczenia. Polej lekko oliwą i piecz przez ok. 15 min, aż papryki całe napęcznieją. W tym czasie pokrój bagietkę na kromki i rozłóż, aby też polać je lekko oliwą. Wstaw do zrumienienia obok papryk. Obierz czosnek i ząbkiem natrzyj każdą z grzanek z jednej strony. Następnie kromki pokrój wzdłuż na długie paski.

Miękkie papryki wyjmij z piekarnika, przelej zimną wodą, aby lekko je schłodzić i łatwiej zdjąć z nich skórkę. Pokrój papryki w drobną kostkę. Przełóż do miski. Dopraw od razu solą i świeżo mielonym pieprzem oraz dodaj ostrą paprykę. Następnie dodaj serki i wymieszaj razem. Obierz listki tymianku z gałązek i pokrój drobno wraz z natką pietruszki. Mus z papryki przełóż do miseczki i obłóż dookoła pokrojonymi grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8