Przepisy Mus czekoladowy z mandarynkami

Składniki

4 jajka

4 łyżki cukru

1 tabliczka czekolady gorzkiej

4 łyżki mleka

1 łyżeczka żelatyny

2 łyżki wody

6 mandarynek

Opis

Jajka, sparz i oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Rozpuść w rondelku czekoladę na wolnym ogniu, wlej mleko i żelatynę rozpuszczoną 2 łyżkach gorącej wody. Gorąca masę czekoladową powoli wlewaj do utartych żółtek, stale mieszając.

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ostudzonej masy jajeczno-czekoladowej, ostrożnie wymieszaj.

Dno pucharków wyłóż cząstkami mandarynek. Rozlej mus do wcześniej schłodzonych zimną wodą i osuszonych pucharków. Wstaw na 5 godz. do lodówki. Zamiast mleka do czekolady możesz dodać sok z 1 mandarynki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4