Przepisy Mus czekoladowy z chilli

Składniki

200 g gorzkiej czekolady

3 jajka

2 łyżki whisky

1/2 chilli

250 ml śmietanki 

9 szt. physalis (miechunka) 

20 g cukru pudru

Opis

Papryczkę chilli pokrój w cienkie paseczki. Odłóż kilka z nich do musu. Z reszty przygotuj dekorację. Na papierze pergaminowym rozłóż każdą papryczkę osobno i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 100° bez termoobiegu do czasu, aż papryczki wyschną. Może to trwać od o 40 minut do godziny. Czekoladę połam do miski. Podgrzej w rondlu wodę. Na parze rozpuść czekoladę. Mieszaj często, aby czekolada równo się ogrzewała. W tym czasie ubij śmietanę na sztywną pianę.

Do szklanej miski wybij 2 jajka i jedno żółtko. Rozmieszaj z alkoholem i posiekanym plasterkiem papryczki chilli. Wlej rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszaj. Masa powinna zgęstnieć. Wymieszaj z bitą śmietaną. Mus przełóż do porcjowanych szklanek i odstaw do schłodzenia na ok. 6 godzin. Gotowy mus dekoruj paskami chilli. Do każdej szklanki zaczep wywiniętą miechunkę, obsypaną cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4