Muffiny rabarbarowe
Składniki
250 g rabarbaru
120 g rozpuszczonego masła
2 jajka
2 łyżki śmietany
250 g mąki pszennej
100 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
Kruszonka:
100 g zimnego masła
100 g cukru
150 g mąki pszennej
Opis

Rabarbar umyj i pokrój na centymetrowe kawałki. W dużej misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. W osobnej misce wymieszaj roztopione masło z jajkami i śmietaną. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj drewnianą łyżką. W trakcie mieszania dodaj rabarbar. Wyłóż porcje ciasta do blaszki wyłożonej papilotkami.  

Składniki na kruszonkę włóż do miseczki i szybko rozetrzyj czubkami palców. Wysyp kruszonkę na przygotowane do pieczenia muffiny. Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok. 30 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne