Przepisy Muffiny czekoladowe
Składniki
150 g czekolady 
150 g masła 
2 duże jajka 
170 ml mleka 
30 g kakao 
300 g mąki 
190 g cukru brązowego 
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 
1/2 łyżeczki sody 
1 łyżka cukru waniliowego
Sposób przygotowania
 alt=
1
Piekarnik nagrzej do 190°. Masło rozpuść na małym ogniu i odstaw do ostygnięcia. Posiekaj czekoladę.
 alt=
2
Zmiksuj mleko z jajkami. Przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do mąki cukier.  
 alt=
3
Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i masło. Lekko zamieszaj miotełką i od razu dodaj czekoladę. Ciasto nie powinno być zbyt dokładnie wymieszane.  
 alt=
4
Do wyłożonej papilotkami formy na muffiny wyłóż łyżką do lodów porcje ciasta. Łyżkę wcześniej posmaruj olejem – ułatwi to nakładanie. Wstaw muffiny do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min. Po upieczeniu wyciągnij je z piekarnika i ostudź na kratce.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4