Przepisy Muffiny czekoladowe

Składniki

150 g czekolady 

150 g masła 

2 duże jajka 

170 ml mleka 

30 g kakao 

300 g mąki 

190 g cukru brązowego 

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 

1/2 łyżeczki sody 

1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania

1

Piekarnik nagrzej do 190°. Masło rozpuść na małym ogniu i odstaw do ostygnięcia. Posiekaj czekoladę.

2

Zmiksuj mleko z jajkami. Przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do mąki cukier.  

3

Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i masło. Lekko zamieszaj miotełką i od razu dodaj czekoladę. Ciasto nie powinno być zbyt dokładnie wymieszane.  

4

Do wyłożonej papilotkami formy na muffiny wyłóż łyżką do lodów porcje ciasta. Łyżkę wcześniej posmaruj olejem – ułatwi to nakładanie. Wstaw muffiny do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min. Po upieczeniu wyciągnij je z piekarnika i ostudź na kratce.  

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4