Przepisy Mrożona kawa
Składniki
3 wystudzone espresso 
6 gałek lodów waniliowych 
90 ml zimnego mleka 
6 łyżek bitej śmietany 
polewa czekoladowa
Opis

Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie. Do butelek, w których zamierzasz podać mrożoną kawę nalej po kilka kropel rozpuszczonej polewy czekoladowej. Przechylając butelkę w różne strony, przemieszczaj krople polewy wewnątrz butelki. Ślad po kroplach polewy utworzy wzór na ściankach butelki i rozpuszczając się powoli w kawie, będzie dodatkowym urozmaiceniem napoju.  

Do przygotowanych butelek włóż lody, najlepiej robić to łyżeczką od kawy. Lody zalej espresso, następnie dodaj mleko. Nie mieszaj. Bitą śmietanę przełóż do szprycy i wyciśnij na wierzch mrożonej kawy. Tak przygotowana kawa najlepiej smakuje pita przez grubą słomkę. Można ją przygotować również w tradycyjnych szklankach do caffe latte.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
60 min.
Desery
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne