Przepisy Mrożona kawa

Składniki

3 wystudzone espresso 

6 gałek lodów waniliowych 

90 ml zimnego mleka 

6 łyżek bitej śmietany 

polewa czekoladowa

Opis

Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie. Do butelek, w których zamierzasz podać mrożoną kawę nalej po kilka kropel rozpuszczonej polewy czekoladowej. Przechylając butelkę w różne strony, przemieszczaj krople polewy wewnątrz butelki. Ślad po kroplach polewy utworzy wzór na ściankach butelki i rozpuszczając się powoli w kawie, będzie dodatkowym urozmaiceniem napoju.  

Do przygotowanych butelek włóż lody, najlepiej robić to łyżeczką od kawy. Lody zalej espresso, następnie dodaj mleko. Nie mieszaj. Bitą śmietanę przełóż do szprycy i wyciśnij na wierzch mrożonej kawy. Tak przygotowana kawa najlepiej smakuje pita przez grubą słomkę. Można ją przygotować również w tradycyjnych szklankach do caffe latte.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4