Przepisy Morszczuk z jajkami

Składniki

500 g fileta z morszczuka

2 cebule

2 cytryny

2 jajka na twardo

1/2 pęczka pietruszki

50 g masła

Opis

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Filet ryby opłucz pod wodą i osusz. Następnie natrzyj solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym poukładaj filety i obłóż masłem. Cebulę obierz i umyj, a cytrynę sparz gorącą wodą. Cebulę i cytrynę pokrój w krążki. Poukładaj je następnie wokół ryby. Całość dopraw solą i pieprzem i przykryj folią aluminiową. Rybę piecz ok. 25 min w temp. 200°. Pod koniec pieczenia odchyl folię, aby ryba się zarumieniła. Przed podaniem zetrzyj na tarce z małymi oczkami jajka, wymieszaj je z pietruszką i posyp rybę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4